Naturterapi

Naturterapi – eller ecotherapy – er et forholdsvis nyt fænomen i Danmark. I lande som ex. England, USA og Australien er opmærksomheden på naturens psykofaglige potentiale mere udbredt. Her har man i mange år anvendt naturterapi med stor succes.

Naturterapi, vil som de fleste andre terapiformer, forsøge og finde frem til hvilke udfordringer/problemer du står overfor. Gennem naturbistået øvelser vil vi sammen prøve og skabe klarhed og indsigt i hvilke tanke-, følelses- og handlemønstre du har, og dermed se på hvilke ressourcer og muligheder som er tilstede, så du bedre kan håndtere den livssituation du står i.

Som menneske er du tæt forbundet med naturen og dens cyklusser. Om du vil eller ej, er du påvirket af sol og måne, vind og vand og alt som spirer og gror. Du er en del af jordens økosystem og vil altid på den måde være en del af naturens processer. Når du opholder dig i naturen, falder du automatisk til ro. Her er ingen larmende biler og høje lyde, heller ingen skærme der flimrer. Der er ro, stilhed og frisk luft!

Forskellige sessioner

Forskning

Adskillige forskningsresultater konkluderer, at naturterapi er et effektivt middel til at fremme mental og fysisk sundhed. Det er allerede påvist, at naturens helbredende effekt består i lavere blodtryk, afstresning, bedre immunforsvar, forebyggelse af depression, mere energi og bedre balance i hormonsystemet. Forskning har vist, at 20 minutter i naturen dagligt, kan forebygge livsstilsrelaterede sygdomme og gener.

Derudover kan naturterapi åbne dine sanser for større nærvær i naturen og med dig selv. Naturterapi inspirerer dig til at bruge naturen på en ny måde. Du får større indsigt i, hvordan du kan bruge naturen som “assistent” i livssituationer hvor det kræver, at du udvikler dig og finder nye veje – enten i forbindelse med dit job, privat- og/eller familieliv.

Læs mere om emnet i Magasinet Helse: http://www.magasinethelse.dk/naturen-heler-helbreder/

Kontakt mig nu

Hvis du ønsker mere information omkring de forskellige tilbud, er du hjertelig velkommen til at ringe eller skrive til mig, for en uforpligtende snak omkring hvad jeg kan hjælpe dig med. ​

© Copyright - Susanne Nilsen