Om mig

Jeg tilbyder Naturterapi, Personlig Træning, Kostvejledning og Livsstilsforløb.

Min store passion er at inspirere og støtte mennesker i forandringsprocesser. Min vigtigste opgave som vejleder er at give dig muligheden for at arbejde med dine udfordringer som et “helt menneske”. Der findes nemlig ikke nogen “one-size-fits-all”. Vi er alle uniqe. Derfor er det vigtigt, at du lytter til dig selv, og at du med min hjælp finder din egen perfekte opskrift på en sundere hverdag, fyldt med kropslig og mental frihed!

Min faglige baggrund er indenfor alternativ medicin, hvor jeg har en uddannelse som biopat og urteterapeut, naturterapeut, yogainstruktør, personlig træner og polaritetsterapeut. Jeg har de sidste ca. 20 år arbejdet med at vejlede mennesker omkring livsstils-spørgsmål, med særligt fokus på kost og træning.

Erfaring og uddannelse

 • Nuværende – Ejer af Susanne Nilsen, Naturterapi – Personlig Træning og Kostvejledning. Ved siden af er jeg ansat som privat handicaphjælper, samt holdinstruktør i FokusFitness.
 • Underviser og vejleder siden 1998 i fitness, pilates, yoga, fitnessdans, spinning mm.
 • Medforfatter af kogebogen “Det Grønne Bord” – vegetariske rætter og sunde drikke – 2018
 • Uddannet Naturterapeut ved Human Education Group i Århus – 2018
 • Afdelingsleder i Fokus Fitness, hvor jeg igennem flere år har været kursusleder på “Det Grønne Køkken”(vegetarisk madlavning)2009-2017
 • Yogalærer ved Hamsa i Århus – 2016
 • Pilatesinstruktør, Pilates Aalborg – 2010
 • Uddannet Personlig Træner gennem SATS/ELIXIA Norge – 2008
 • Fysiurgisk Massør, Aalborg – 2007
 • Uddannet Polaritetsterapeut, Århus -2003
 • Biopat og Urteterapeut: Holistisk medicin, hvor behandlingen b.l.a. indebærer ernærings- og urteterapi, som i sin helhed handler om at stimulere kroppens selvhelbredende kræfter. 1994-1990

Jeg arbejder primært med naturterapi og livsstilsforløb, både individuelt og i gruppe. Derudover kan jeg bookes til specifikke workshops, i vegetarisk madlavning, skovbadning, naturterapi, yoga, fitnessdans eller andre holdaktiviteter, for virksomheder eller til private arrangementer.

Min filosofi

Jeg har en urokkelig tro på, at vi i den grad kan spise, tænke og gøre os både syge og raske, og at helheden altid spiller ind på vores sundhed såvel mentalt som kropsligt.

Jeg har en mission om, at et sundt liv skal kunne leves af alle uanset økonomi. Med simple ændringer i kost, træning og livsstil kan du gå fra usund, energiforladt og fastlåst – til sund, energisk og handlekraftig!

Jeg har en urokkelig tro på, at vi mennesker inderst inde ved, hvad der er godt for os. At vores krop og psyke har uanede ressourcer til at helbrede sig selv, hvis de rigtige rammer er tilstede. Vi kommer alle på afveje i perioder. Sådan er det at være menneske, og de fleste gange finder vi hurtigt tilbage til os selv igen. Men det er også naturligt, at vi i løbet af vores liv kommer væk fra os selv og at vi dermed har brug for en hjælpende hånd til at genetablere de gode vaner eller skabe nye rammer, der passer til det liv ,vi lever her og nu.

Min historie – hvorfor?

Siden jeg var 9 år har jeg haft en kronisk led-sygdom kaldet ”Juvenil Artrit” (børnegigt), noget jeg stadig har i perioder. Både i min barndom og mit voksne liv har sygdommen været meget invaliderende og der har været perioder med mange smerter, træthed og en følelse af at være fastlåst i egen krop.

Da jeg var i 20´erne, oplevede jeg på et kurophold at ved at fjerne sukker, gluten, gær, kød og mælkeprodukter, kombineret med lange skiture på fjeldet, reducerede jeg mine symptomer fra at være rigtig slemme til, at jeg blev mere eller mindre symptomfri på 3 uger. På kurcentret deltog jeg desuden i et foredrag, som blev holdt af en biopat, og der blev jeg ganske enkelt ”omvendt”. Hun tog mig med ind i den holistiske måde at tænke sundhed og sygdom på, og det har siden været mit udgangspunkt i arbejdet med sundhed.

Sundhed for mig er mange ting, og det er vigtigt at understrege, at jeg ikke er fanatisk eller lever det perfekte familieliv, på nogen måder. Jeg gør som andre, nyder både slik, kage og take-away pizza! Jeg har som alle andre også perioder hvor jeg føler mig træt og negativ. Hvor mine tanker kører i ring og jeg føler mig fyldt op af hverdagens trummerum. Heldigvis er det ikke min daglige tilstand. Men det sker selvfølgelig indimellem. Når det sker, er jeg priviligeret, for jeg har effektive værktøjer til at komme ud af den onde cirkel og mærke efter hvad der betyder noget for mig.

I forhold til at forbedre min sundhed gennem kost, har jeg efter mange års arbejde med sundhed og holistisk levevis har jeg indarbejdet gode rutiner, som gør at jeg ikke skal stå i køkkenet i timevis hver dag eller købe mig fattig på dyre produkter. I min hverdag er det grøntsagerne der frister mest og det er dem der inspirerer mig i min madlavning. Jeg går ind for gode råvarer, grove grøntsager, økologi og bæredygtighed både inde i os selv og udenfor.

Træning og regelmæssig ophold i naturen er blevet en nødvendighed i min hverdag – jeg kan helt enkelt ikke leve uden! Helt fra jeg var barn har jeg været meget ude i det fri, gennem leg og aktiviteter. Jeg føler mig tæt forbundet med naturen. Jeg elsker at være udenfor, både ved havet, på fjeldet og i skovene og skal helst have min “dosis” hver dag. De sidste mange år har jeg boet i byen og har derfor ikke den vilde natur tæt på. Hvilket har ført til et stort savn og en længsel tilbage efter at komme tilbage til der hvor jeg engang var. Det var i stor grad derfor jeg tog uddannelsen som naturterapeut. Her genfandt jeg min nysgerrighed og kontakt til naturen. Jeg er dybt fascineret over hvordan naturen kan være storslået og simpel på en og samme tid.

Kontakt mig nu

Hvis du ønsker mere information omkring de forskellige tilbud, er du hjertelig velkommen til at ringe eller skrive til mig, for en uforpligtende snak omkring hvad jeg kan hjælpe dig med. ​

© Copyright - Susanne Nilsen